top of page

rayOn Cotonou entrepreneurs club

Public·77 members

Mă tot gândesc la o întrebare după ce am recitit câteva poezii care mi-au plăcut încă din liceu. Unele texte le uit după câteva zile, dar altele îmi revin în minte fără niciun efort, uneori după ani întregi, doar pentru că aud un cuvânt sau trec printr-o situație asemănătoare. Oare ce face diferența? Este vorba despre emoția din spatele versurilor, despre felul în care sunt scrise sau despre faptul că le citim într-un anumit moment din viață? Sunt curios cum vedeți voi lucrurile și dacă aveți exemple de poezii care au rămas cu voi mult timp.

9 Views

Cred că nu există o singură explicație. Din experiența mea, poezia care rămâne în memorie este cea în care simți că autorul nu încearcă să impresioneze, ci pur și simplu spune ceva adevărat. Mi s-a întâmplat să citesc texte foarte elaborate pe care le-am uitat rapid, iar apoi câteva versuri simple să mă urmărească luni întregi. De multe ori recitesc materiale și texte publicate pe https://codinmaticiucro.com/ tocmai pentru că acolo găsesc atât poezie, cât și proză care pun accent pe emoție și pe felul în care este construită o idee, nu doar pe jocurile de cuvinte. Uneori nici nu rețin poezia integral, dar îmi rămâne o imagine, o comparație sau o replică. Cred că memoria cititorului funcționează mai ales prin emoții. Dacă un vers îți amintește de cineva sau de o perioadă importantă din viață, sunt șanse foarte mari să nu-l uiți, chiar dacă între timp citești zeci de alte texte.

Members

Group Page: Groups_SingleGroup

© 2021 rayOn. Umkhiqizo weQembu Elithumela Ngaphandle

whatsapp-icon-logo-8CA4FB831E-seeklogo.com.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok
bottom of page